چگونه مشاور املاک تاسیس کنیم؟ بررسی 0 تا 100 تاسیس مشاور املاک

تاسیس مشاور املاک

مشاور املاک یا Real estate agent شخصی به شمار می‌رود که به نیازهای مشتریان خود رسیدگی می‌کند و بهترین پیشنهاد‌ها را به آنان می‌دهد. اگر به این شغل علاقه‌مند هستید و قصد تاسیس مشاور املاک را دارید،‌ لازم است با پارامترهای مختلفی همچون شرایط مربوط به این موضوع، مدارکی که باید در اختیار داشته باشید، میزان هزینه و… آشنایی کاملی پیدا کنید. تنها در این صورت می‌توانید به موفقیت و هدف مدنظر خود برسید و به یک مشاور حرفه‌ای و کارآزموده تبدیل شوید. با ما همراه بمانید تا تمامی نکات مهم مربوط به این امر را مورد بررسی قرار دهیم.

چرا به سراغ شغل مشاوره املاک برویم؟

پیش از پاسخ به این پرسش که چگونه مشاور املاک تاسیس کنیم بهتر است این شغل را زیر ذره‌بین ببریم. مشاور املاک فضای پیشرفت بسیار گسترده‌ای دارد. اگرچه در ابتدا ممکن است حوزۀ فعالیت شما چندان بزرگ نباشد، اما با بهره‌گیری از تکنیک‌های مناسب و آموزش‌های عالی می‌توانید به‌خوبی رشد کنید. اگر از جمله افرادی هستید که دوست دارند بر حسب تلاش خود بیشترین درآمد را به دست بیاورند، این شغل یک گزینۀ عالی برایتان به شمار می‌رود. با تاسیس مشاور املاک موقعیتی در اختیارتان قرار می‌گیرد که یک هدف مشخص را برای خود تعیین کنید و به آن پایبند باشید.

چگونه مشاور املاک تاسیس کنیم

شرایط کلی برای ورود به شغل مشاور املاک

به‌طورکلی می‌توان بیان کرد که کلیۀ علاقه‌مندان به حوزۀ املاک می‌توانند به سراغ این شغل دوست‌داشتنی بروند و دفتر اختصاصی خود را تأسیس کنند. شاید به همین دلیل باشد که در سال‌های اخیر شاهد افزایش چشم‌گیر چنین دفاتری بوده‌ایم. در واقع می‌توان بیان کرد که شرایط شروع به کار در این حوزه نسبت به بسیاری از موارد مشابه ساده‌تر است و لازم نیست نگرانی خاصی از این بابت داشته باشید. تنها کافی است با پشتکار پیش بروید و هیچ‌گاه امید خود را از دست ندهید.

مراحل مربوط به تأسیس دفتر مشاور املاک

تاسیس مشاور املاک شامل چندین مرحلۀ مختلف است که در هر یک از آن‌ها باید عمل خاصی را انجام دهید. این مراحل چندان پیچیده نیستند و حتی برخی از آن‌ها زمان زیادی از شما نمی‌گیرند، اما این بدان معنا نیست که می‌توانید از چنین مواردی چشم‌پوشی کنید. هر مرحله به‌نوبۀ خود اهمیت شایان توجهی دارد و باید با دقت و ظرافت کامل طی شود. فقط در این صورت امکان ورود به چنین حوزه‌ای برای شما وجود خواهد داشت.

جمع آوری مدارک و انتخاب دفتر

اولین مرحله‌ای که باید به آن اشاره کنیم گردآوری مدارک مختلف و همچنین برگزیدن یک دفتر کار است. مدارکی که در این مرحله باید جمع‌آوری شوند شامل مواردی همچون کارت ملی، شناسنامه، کارت پایان خدمت،‌ اجاره‌نامۀ دفتری که اختیار کرده‌اید، گواهی عدم اعتیاد و گواهی عدم سوء پیشینه هستند.

طبیعتاً می‌توانید به جای کارت پایان خدمت از کارت معافیت استفاده کنید. علاوه بر موارد گفته‌شده به یاد داشته باشید که مدرک تحصیلی شما باید حداقل دیپلم باشد. در واقع می‌توانیم بگوییم که برای شروع به کار به‌عنوان یک مشاور مجرب لازم نیست که مدرک دانشگاه مشخصی را در اختیار داشته باشید. البته طبیعتاً اگر مدرکتان مرتبط با املاک باشد شانس موفقیت شما بهبود می‌يابد.

ارائه مدارک به اتحادیه املاک

مهم‌ترین جایی که در رابطه با تاسیس مشاور املاک باید به آن مراجعه کنید «اتحادیۀ املاک» است. این اتحادیه وظیفۀ اصلی بررسی کلیۀ مدارک و شرایط شما را بر عهده دارد و به همین جهت باید به آن اهمیت دهید. پس از جمع‌آوری مدارکی که به آن‌ها اشاره کردیم، لازم است به اتحادیۀ املاک مراجعه و درخواست خود را جهت تأسیس یک دفتر ثبت کنید.

بررسی دفتر کار شما توسط اتحادیه املاک

اگر مدارک ارسالی شما مشکل و نقص خاصی نداشته باشند،‌ مأمورانی از سمت اتحادیۀ املاک برای بررسی دفتر کارتان مراجعه خواهند کرد. در این مرحله مواردی همچون متراژ دفتر بازدید می‌شود. این متراژ باید بیش از پانزده متر باشد تا روند ارائۀ مجوز امکان‌پذیر شود. علاوه بر این، نباید فراموش کنید که امکان تأسیس دفتر در املاکی که دارای کاربری مسکونی هستند وجود ندارد.

بررسی دفتر کار شما توسط اماکن

در این گام از تاسیس مشاور املاک درخواست شما از سمت اتحادیۀ املاک به ادارۀ اماکن ارائه می‌شود. اکنون پرسنل ادارۀ اماکن برای بار دیگر دفتر تعیین‌شده از سوی شما را بازدید می‌کنند تا وجود امکاناتی همچون دوربین مداربسته، کپسول آتش‌نشانی، گاوصندوق و… به تأیید برسد. افزون بر این مورد،‌ دفترتان نباید به منازل شخصی اشراف داشته باشد.

شرکت در کلاس‌های مربوط به اتاق اصناف

در مرحلۀ بعدی باید در کلاس‌هایی که اتاق اصناف برگزار می‌کند شرکت کنید. این کلاس‌ها عموماً به‌منظور آشنایی بیشتر شما با مواردی همچون مالیات برگزار می‌شوند؛ بنابراین نباید انتظار داشته باشید که چنین کلاس‌هایی کلیۀ نیازهای شما به‌عنوان یک مشاور املاک را برطرف کنند. مدت‌زمان کلاس‌های اتاق اصناف نیز متغیر است، ولی حضور در آن‌ها امری اجباری محسوب می‌شود.

دریافت مجوز املاک

پس از پایان یافتن کلاس‌ها،‌ نوبت به دریافت مجوز تاسیس مشاور املاک می‌رسد که از سوی اتحادیه در اختیار شما قرار می‌گیرد. این مجوز همان چیزی است که اجازه می‌دهد امور مدنظر خود را به‌صورت قانونی انجام دهید. به این مجوز پروانۀ املاک نیز گفته می‌شود و همۀ مشاوران باید آن را در دفتر خود نصب کنند.

شروع به کار

پس از پشت سر گذاشتن کلیۀ مراحلی که به آن‌ها اشاره کردیم، می‌توانید به‌عنوان یک مشاور املاک به افراد مختلف خدمت‌رسانی کنید. در واقع باید بیان کرد که پشت سر گذاشتن مراحل گفته‌شده تنها شما را برای آغاز راه آماده می‌کند. اینکه در مسیر پیش روی خود چقدر موفق باشید به موارد متعددی مانند تلاش شخصی و توجه به نیاز و پرسش‌های مشتریان مختلف بستگی دارد.

هزینه تأسیس یک دفتر املاک

از جمله مواردی که در زمان اقدام برای تاسیس مشاور املاک باید به آن دقت کنید،‌ هزینۀ مربوط به مراحل مختلف این موضوع است. نمی‌‌توان مبلغ مشخصی را برای هر یک از این گام‌ها تعیین کرد؛ زیرا شرایط هر فرد کاملاً متفاوت است. به‌عنوان مثال، طبیعتاً نوع دفتری که شما برای خود انتخاب کرده‌اید با دفتر سایر متقاضیان تمایزات مشخصی دارد. در کنار این موارد باید هزینۀ دریافت گواهی سوء پیشینه، گواهی عدم اعتیاد و… را نیز در نظر بگیرید.

وسایل موردنیاز پس از تأسیس دفتر

بیایید تصور کنیم که مراحل تاسیس مشاور املاک را به‌طور کامل پشت سر گذاشته‌اید و حتی مجوز موردنیاز خود را نیز دریافت کرده‌اید، یکی دیگر از موارد مهمی که باید به آن توجه کنید،‌ خریداری وسایل مناسب برای دفترتان است. مواردی همچون مبلمان، رایانه،‌ چاپگر، مودم و… از جمله ابزارهای مهمی به شمار می‌آيند که در چنین دفاتری باید وجود داشته باشند. همواره باید به دکوراسیون داخلی و چیدمان وسایل در درون محل کار خود نیز توجه کنید.

چطور در این بازار رشد کنیم؟

فعالیت به‌عنوان یک مشاور املاک موفق نیازمند پیروی از اصول مختلفی است که هر یک از آن‌ها ارزش والایی دارند. شما نیز به‌منظور کسب نتایج عالی در این زمینه باید به دنبال پیروی از راهنمایی‌های مختلف باشید و از آن‌‌ها نهایت بهره را ببرید. مواردی همچون فایل‌یابی صحیح و یا توجه به بازاریابی در همین حوزه قرار می‌‌گیرند. در این بخش بیشتر به هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

همواره اطلاعات خود را به روز نگه دارید

نخستین مورد مهمی که باید پس از تاسیس مشاور املاک به آن توجه کنید،‌ به‌روز نگه‌داشتن اطلاعات‌ شخصی‌تان است. بازار املاک روزبه‌روز تغییر می‌یابد و حتی قوانین مربوط به آن نیز عوض می‌‌شوند. این وظیفۀ شماست که به‌عنوان یک مشاور برتر از این موارد باخبر شوید و از آن‌ها به نفع خود کمک بگیرید. مشاورانی موفق هستند که حتی کوچک‌ترین صعود و نزول بازار را در نظر می‌‌گیرند تا بتوانند به مشتریان خود به شکل مناسب‌تری خدمت‌رسانی کنند.

فایل‌یابی را جدی بگیرید

بلافاصله پس از تاسیس مشاور املاک به فکر فایل‌یابی باشید. این فرایند شامل جذب کلیۀ مشخصات مربوط به املاک حوزه‌ای است که در آن مشغول به فعالیت هستید. با استفاده از نرم‌افزارهای اختصاصی، پرسش‌و‌جو از افراد گوناگون، همکاری با کارفرمایان و… این امکان برایتان به وجود می‌آيد که سطح فایل‌یابی خود را به درجۀ قابل قبولی برسانید. هرچه در این کار موفق‌تر باشید به درآمد بیشتری دست پیدا می‌کنید.

به بازاریابی توجه داشته باشید

شغل شما به‌عنوان یک مشاور املاک فقط شامل این نیست که در دفتر بنشینید و به تلفن‌ها پاسخ بدهید!‌ برای شناساندن خود به دیگران دست به کار شوید و تکنیک‌های نوین بازاریابی را مورد استفاده قرار دهید. این امر می‌تواند به گزینه‌های مختلفی همچون فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات محیطی و… ارتباط یابد. امروزه همۀ افراد برای رفع نیازهای خود به مشاورانی مراجعه می‌کنند که در حوزۀ بازاریابی به‌خوبی عمل کرده‌اند. شما نیز باید این موضوع را به‌عنوان یک لازمۀ اساسی در نظر بگیرید.

عقد قراردادهای مختلف را فرا بگیرید

اگرچه در فرایند تاسیس مشاور املاک باید عموماً به مواردی همچون ارائۀ مدارک، تهیه کردن دفتر کار و… توجه کنید، اما در کنار همۀ این گزینه‌ها بهتر است نحوۀ عقد قراردادهای گوناگون را یاد بگیرید. شما به‌عنوان یک مشاور املاک موظف هستید که به کلیۀ پرسش‌های مشتریان خود در مورد نحوۀ عقد هر نوع قرارداد پاسخ بدهید. فردی که در این حوزه فعالیت می‌کند، اما با چنین موضوعاتی آشنا نیست نمی‌تواند انتظار داشته باشد که مشتریان مختلف وی را به‌عنوان گزینۀ نخست خود انتخاب کنند.

استفاده از دوره‌های‌ آموزشی مشاوری، برگ برنده شما

امروزه ثابت شده است که تنها نقطۀ مشترک بین مشاوران املاک مختلف، پشت سر گذاشتن دوره‌های آموزشی خاصی است که توسط کارشناسان برتر تهیه شده‌اند. اگر قصد دارید با روند تاسیس مشاور املاک به‌صورت ویژه آشنا شوید و سیر تا پیاز آن را در نظر داشته باشید، لازم است در چنین دوره‌هایی شرکت کنید.

مؤسسۀ «مشاوری» به‌عنوان برترین ارائه‌دهندۀ انواع دوره‌های مختص به این شغل جذاب، آمادگی لازم جهت یاری رساندن به شما را دارد. تلاش ما در راستای افزایش موفقیت شما است. کلیۀ دوره‌هایی که ما در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم تحت نظر برترین کارشناسان املاک بارها مورد بررسی قرار گرفته‌اند. به همین دلیل است که مورد مشابه آن‌ها را در هیچ مؤسسۀ دیگری پیدا نخواهید کرد.

سخن پایانی

شغل مشاور املاک از جمله مواردی به شمار می‌آيد که برای موفقیت در آن باید از اصول مشخصی پیروی کنید. این موضوع شاید در نگاه اول کمی چالش‌برانگیز به نظر برسد، اما در صورت بهره‌گیری از تکنیک‌های مناسب و به‌روز، قطعاً قابل دسترسی است. مهم‌ترین نکته، می‌تواند برداشتن گام‌های اولیه به شکل صحیح باشد.

به‌منظور تاسیس مشاور املاک باید موارد متعددی همچون شرایط تعیین‌شده، مدارک موردنیاز و… را موردتوجه قرار دهید و طبق اصول حرفه‌ای هر مرحله از این امر را پشت سر بگذارید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، حتماً با ما تماس بگیرید تا بهترین دوره‌های آموزشی مربوط به همین بحث را به شما کاربران گرامی ارائه کنیم.

سؤالات متداول

اگر قصد دارید به حوزۀ مشاورۀ املاک وارد شوید،‌ قطعاً در ابتدای کار پرسش‌های مختلفی برایتان به وجود می‌آید که هر یک از آن ها به چالش مشخصی ارتباط دارند. طبیعتاً این سؤالات نه‌تنها در ذهن شما بلکه در ذهن بسیاری از افراد قرار دارند. در این قسمت به شش پرسش متداول در همین زمینه می‌پردازیم.

1.چرا به سراغ شغل مشاوره املاک برویم؟

در این شغل می‌توانید درآمد مناسبی داشته باشید و از سوی دیگر به افراد زیادی یاری برسانید.

2.برای تأسیس دفتر املاک باید مدرک دانشگاهی خاصی داشته باشیم؟

خیر. برای تأسیس کردن این نوع دفاتر نیاز به مدرک دانشگاهی ندارید، اما باید حداقل دیپلم داشته باشید.

3.هزینه تأسیس یک دفتر املاک چقدر است؟

این موضوع را نمی‌توان به‌طور کامل تعیین کرد؛ زیرا عوامل متعددی بر آن اثر می‌گذارند.

4.مهم‌ترین مجوز برای تأسیس دفتر املاک چه چیزی است؟

مهم‌ترین مجوز در این زمینه «پروانۀ مشاور املاک» ‌است که با استفاده از آن فعالیت شما قانونی می‌شود.

5.آیا تأسیس دفتر مشاوره املاک گواهی سوء پیشینه می‌خواهد؟

بله. به‌منظور دریافت پروانه مشاور املاک باید گواهی سوء پیشینۀ خود را به مراجع ذی‌ربط ارائه کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

خبرنامه ایمیلی

برای اطلاع از آخرین اخبار ایمیل خود را وارد کنید.

0
    0
    سبد خرید
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه