آموزش مشاور املاک، بررسی 0 تا 100 مسیر

آموزش مشاور املاک

آموزش مشاور املاک موضوعی است که این روزها افرادی زیادی در جستجوی آن هستند. زیرا طبق آمار جدید، مشاور املاک جزو 5 شغل پردرآمد جهان بوده و برای شروع آن سرمایه کمی مورد نیاز است. در گذشته این شغل به صورت تجربی بود و اگر کسی قصد ورود به آن را داشت باید ابتدا نزد فردی باسابقه شاگردی کرده و سپس آژانس خود را راه‌اندازی می‌کرد.

اما امروزه مشاور املاک بسیار حرفه‌ای‌تر و پیچیده‌تر از شکل قدیمی خود است و اگر کسی بخواهد در این بازار پررقابت موفق باشد، می‌بایست حتما آموزش‌های تخصصی در زمینه مهارت‌های ارتباطی و قوانین مربوط با املاک، تکنیک‌های فروش و خدمات مهم مشاور املاک را دیده باشد. در این مقاله هر چیزی که باید برای شروع به کار آموزش املاک بدانید، ذکر خواهد شد. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

آموزش صفر تا صد مشاور املاک

امروزه برای موفقیت در شغل مشاوره املاک تنها داشتن چند فایل املاک کافی نیست. بلکه به مهارت‌ها و دانش‌های زیادی نیاز دارد. به همین دلیل است که آموزش مشاور املاک قبل از شروع به کار اهمیت بالایی دارد. صفر تا صد مشاور املاک در چند موضوع مهم خلاصه می‌شود:

  • داشتن مهارت‌های ارتباطی
  • دارا بودن دانش حقوقی
  • آگاهی از تکنیک‌های پیدا کردن فایل
  • آشنایی با تکنیک‌ها و ترفندهای مهم فروش املاک

تسلط بر این موارد نقش اساسی در میزان موفقیت فرد در این شغل دارد.

مهارت های ارتباطی

رکن اصلی در شغل مشاور املاک، داشتن مهارت‌های ارتباطی است. در این شغل فرد با افراد و شخصیت‌های متفاوتی روبه‌رو می‌شود که باید با هر کدام از آنها به شیوه‌های خاص برخورد کرد. مشاور املاک باید توانایی قانع کردن مشتری با فن بیان را داشته باشد و خوشرو و خوش برخورد باشد. مهمترین مهارت‌های ارتباطی که در بحث آموزش مشاور املاک لازم است بدانید عبارتند از:

داشتن فن بیان قوی

اولین مهارتی که مشاور املاک باید داشته باشد، فن بیان قوی است. او باید بتواند به خوبی درباره ملک و جزئیاتش صحبت کرده به طوری که هیچ ابهامی در آن باقی نماند. ضمن اینکه این مهارت به قانع کردن مشتری برای خرید یا فروش نیز ارتباط مستقیم دارد. استفاده از اصطلاحات درست و جمله‌بندی‌های مناسب، از ویژگی‌های داشتن یک فن بیان قوی است.

خوشرو و خوشبرخورد بودن

نوع رفتار اولیه با مشتری می‌تواند آینده مذاکره را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. اگر با مشتری عبوس و عصبانی برخورد کنید، مطمئنا هیچگاه نمی‌توانید وارد مذاکر با او شوید. به همین دلیل یک مشاور املاک موفق همیشه باید لبخند به لب داشته باشد تا بتواند اعتماد و محبت مشتری‌های را به خود جلب کند.

داشتن روابط عمومی بالا

روابط عمومی بالا و قوی نیز از دیگر مهارت‌های اساسی است که باید در آموزش مشاور املاک مدنظر قرار گیرد. با این مهارت مشاور املاک می‌تواند هم در امر فایل یابی موفق عمل کند و هم مشتری را برای معامله قانع کند.

مهارت گوش دادن و شناخت نیاز مشتری

درست است که مشاور املاک باید سخنران خوبی باشد، اما مهارت گوش دادن و شنیدن نیز مهم است. زمانی که فرد به خوبی حرف‌های مشتری را گوش دهد می‌تواند نیازهای او را بهتر شناخته و موردی که بیشتر مناسب اوست را معرفی کند. زمانی که مشتری می‌بنید مشاور املاک نسبت به حرف‌های او دقیق است و به دغدغه‌ها و نیازهایش توجه نشان می‌دهد، بهتر به او اعتماد می‌کند. برای آشنایی بیشتر با این مقوله از شما دعوت می کنیم مقاله متفاعد سازی مشتری املاک را مطالعه کنید.

مهارت شخصیت شناسی

علم روانشناسی مدرن، افراد را به تیپ‌های شخصیتی متفاوتی تقسیم می‌کند که هرکدام ویژگی‌های متفاوتی دارند و نحوه برخورد با هر کدام نیز کاملا متفاوت است. به همین جهت در آموزش مشاور املاک باید نسبت به شناخت این تیپ‌های شخصیتی، ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری آنها و چگونگی جلب اعتماد آنها اقدام کرد.

داشتن دانش حقوقی و تسلط کامل بر قوانین خرید و فروش املاک

بنگاه‌های املاک به عنوان یکی از ارکان مهم در نقل و انتقال اولیه مالکیت و خرید و فروش ملک، باید آگاهی کامل و جامعی نسبت به قوانین و مقررات خرید و فروش املاک داشته باشند. بنابراین در آموزش صفر تا صد مشاور املاک، توجه به نکات و ماده‌های حقوقی از اهمیت زیادی برخودار است. زیرا مشاور املاک موظف است که قبل از عقد قرارداد چالش‌ها و مشکلات احتمالی را به هر دو طرف قرارداد متذکر شود. از جمله مواردی که می‌بایست مشاور املاک از آن آگاه باشد عبارتند از:

  • شناخت انواع مالیات‌ها مانند مالیات بر اجاره املاک، مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات بر نقل و انتقال ملک
  • آشنایی با انواع سندهای ملکی مانند سند منگوله دار، بنچاق، سند قولنامه‌ای، سند تک برگ، سند شورایی و سند شش برگ
  • آشنایی با شیوه تنظیم قراردادها
  • آشنایی با قوانین شهرداری در امور ساخت و ساز مانند گرفتن پروانه ساخت، تغییر کاربری، چگونگی کارشناسی و قیمت‌گذاری املاک
  • آشنایی با چگونگی احراز هویت طرفین قرارداد
  • آشنایی با بررسی وکالت نامه و تایید صحت آن
  • آشنایی با شیوه کارشناسی ملک
  • نحوه خرید و فروش املاک اوقافی، املاک در رهن و املاک مشکل دار

تکنیک های پیدا کردن فایل

در شیوه سنتی شغل مشاور املاک، افرادی که قصد فروش ملک خود را داشتند به مشاورین املاکی که در محدوده ملک واقع شده بود مراجعه می‌کردند. به همین دلیل هم ممکن بود یک فایل فروش به چندین مشاور املاک واگذار می‌شد. اما امروزه در آموزش مشاور املاک، توجه ویژه‌ای به فایل یابی می‌شود. همان طور که در مقاله فایل یابی املاک هم گفتیم در حال حاضر مشاورین املاک موفق از شیوه‌های نوینی برای جذب مشتری استفاده می‌کنند. آنها ترجیح می‌دهند که به جای مراجعه مشتری، خودشان اقدام به شناسایی واحدهای فروش و اجاره کنند. مهمترین تکنیک‌های فایل یابی ملک عبارتند از:

استفاده از فضای مجازی

استفاده از فضای مجازی مخصوصا بعد از همه گیری کرونا میان مردم افزایش یافته است. در حال حاضر فایل‌های زیادی مربوط به اجاره و خرید در برنامه‌هایی مثل دیوار و شیپور قرار داده می‌شود. بسیاری از مشاوران سعی می‌کنند که آنها را تبدیل به فایل‌های اختصاصی برای خود کنند. البته شاید تلاش در این بسیار پرریسک باشد. زیرا مطمئنا افراد دیگری نیز روی آنها به صورت همزمان کار می‌کنند. اما به صورت کلی فضای مجازی را باید برای تبلیغات مشاور املاک جدی بگیرید.

مونوپل کردن یا اختصاصی کردن فایل

مونوپل کردن یا انحصاری کردن فایل برای مشاور املاک بسیار عالی است و البته انجام این کار را نیز تا حدودی سخت است. مشاور املاک باید بتواند مشتری را راضی کرده که کار به هیچ بنگاه دیگری ندهد و در انحصار او قرار گیرد. البته انجام این کار نیاز به تجربه و مهارت کافی دارد.

پیدا کردن فایل‌های شخصی

همانطور که گفته شد، امروزه مشاورین املاک خود اقدام به شناسایی واحدهای فروش و اجاره می‌کنند. برای این کار هم روش‌های متفاوتی وجود دارد. مثلا می‌توان از لابی‌من‌ها و سرایدارها اطلاعات مربوط به این‌گونه واحدها را دریافت کرد. مشاورین املاک زیادی هستند که با پرداخت حق الزحمه به سرایدارها و نگهبان‌ها از آنها می‌خواهند که در صورت خالی شدن واحد یا فروش آن سریعا به آنها اطلاع دهند. بدین ترتیب مشاور املاک می‌تواند به راحتی فایل‌های اختصاصی و شخصی برای خودش بسازد.

تکنیک‌ های مهم برای موفقیت در شغل مشاور املاک

از آنجایی که این روزها شغل مشاور املاک به یکی از پردرآمدترین مشاغل تبدیل شده است، رقابت در آن نیز بسیار بیشتر است. به همین جهت در هنگام آموزش مشاور املاک می‌بایست تکنیک‌های مهمی را برای موفقیت در این شغل فراگرفت. که عبارتند از:

بدست آوردن اعتبار

مشتری زمانی به یک آژانس املاک مراجعه می‌کند که معتبر باشد. به همین داشتن بدست آوردن اعتبار کاری اولیه گام در موفقیت مشاوره املاک است. کسب اعتبار نیز با صداقت، جلب اعتماد و خوش‌رویی به دست می‌آید.

مشورت گرفتن از افراد با تجربه

آموزش و تجربه همیشه دو رکن مهم بوده و هستند و آموزش مشاور املاک نیز از این قاعده مستثنی نیست. کسی که قصد ورود به این حرفه را دارد، می‌تواند با استفاده از مشورت و تجارت دیگران، سریع‌تر پله‌های موفقیت را طی کند.

داشتن اعتماد به نفس

اعتماد به نفس بالا، نقش مهمی در میزان موفقیت شغل مشاور املاک دارد. فرد دارای اعتماد به نفس پر انرژی بوده و می‌تواند به خوبی ارتباطی چشمی با مخاطب برقرار کرده و اعتمادش را جلب کند.

استفاده از فضای مجازی و تکنولوژی روز

این روزها هر کسی می‌تواند در فضای مجازی کار و حرفه‌اش را تبلیغ کند. مشاور املاک نیز می‌تواند با ساخت وب سایت یا پیچ‌ها آموزشی و تبلیغی در شبکه‌های مجازی مختلف، کسب و کارش را تبلیغ کرده و اعتبار لازم را به دست بیاورد.

قانع کردن مشتری

زمانی می‌توان تبدیل به یک مشاور املاک موفق شد که قدرت قانع کردن مشتری را داشته باشید. مشتری باید بداند که سود او در معامله با فرد است و اگر این کار را نکند، فرصت‌های زیادی را از دست خواهد داد.

کارهایی که مشاور املاک می تواند انجام دهد!

تصور بر این است که مشاور املاک تنها در نقش واسطه میان خریدار و فروشنده عمل می‌کند. اما امروز مشاورین املاک کارهای متفاوتی می‌توانند انجام دهند که به شرح زیر است:

قیمت گذاری املاک

یکی از کارهای مهم مشاور املاک، کارشناسی و قیمت گذاری املاک است. این کار مخصوصا در زمینه فروش سازه‌ها و پیش فروش ساختمان اهمیت بسزایی دارد. البته برای قیمت گذاری باید دوره‌های آموزش مشاور املاک در این زمینه را گذراند. برای تعیین قیمت سازه مواردی مثل زمان فروش، نرخ بهره وام و عرضه و تقاضا را می‌بایست در نظر گرفت.

فروش سریع املاک

از دیگر خدمات مشاور املاک، فروش سریع ملک است. گاهی فروشنده به دلایل مختلفی نیاز به فروش سریع دارد. در این زمان مشاور املاک باید بتواند ضمن استفاده از ترفندهایی مثل معرفی ملک به همه مراجعه کنندگان، تعیین قیمت زیر مقدار اصلی و اشتراک گذاری آن در شبکه‌های مجازی، این کار را انجام دهد.

خرید ملک

مشاور املاک می‌تواند در مقام خریدار، اقدام به خرید ملک یا واحدهای در حال ساخت و ساز کند. بد نیست بدانید که امروزه بخش مهمی از درآمد مشاورین املاک مربوط به این مورد است.

نمایندگی در معاملات

مشاور املاک همچنین می‌تواند به عنوان نماینده مشتری در معامله‌های مختلف حضور یابند. البته انجام این کار مستلزم وجود یک توافقنامه میان طرفین است که نکات قانونی و حقوقی آن به دقت تعیین شده باشد.

لزوم دریافت مجوز برای شغل مشاور املاک

کسانی که قصد ورود به حرفه مشاور املاک را دارند، جدای از آموزش مشاور املاک باید جواز کسب یا پروانه کسب آن را نیز دریافت کنند. البته این کار مستلزم داشتن شرایط و پرداخت هزینه‌های متفاوتی است.

شرایط دریافت جواز کسب مشاور املاک

متقاضیان دریافت جواز کسب مشاور املاک باید شرایط زیر را دارا باشند:

  • داشتن حداقل 18 سال سن
  • متاهل بودن
  • دارا بودن حداقل مدرک دیپلم
  • داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی، همچنین نداشتن ممنوعیت برای خدمت نظام وظیفه
  • داشتن پروانه تخصصی از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
  • ثبت نام در سامانه مودیان
  • مشخص بودن نام واحد صنفی برای عموم
  • ارائه گواهی ماده 186 قانون مالیات‌های مستقیم

مدارک لازم برای دریافت جواز کسب

متقاضیان همچنین باید مدارکی نیز هنگام ثبت درخواست خود ارائه دهند که عبارتند از:

  • سند مالکیت برای واحد صنفی که قرار است به عنوان مکان مورد استفاده قرار گیرد. این سند می‌تواند اجاره نامه یا سند ملک باشد.
  • ارائه تاییدیه برای مکان صنفی که حتما کاربری تجاری یا اداری داشته باشد.
  • اصل و تصویر تمام صفحات شناسنامه
  • اصل و تصویر کارت ملی
  • اصل و تصویر گذرنامه، پروانه کار و اقامت معتبر برای اتباع بیگانه
  • کدپستی و تاییدیه اداره پست
  • کپی آخرین مدرک تحصیلی
  • 12 قطعه عکس سه در چهار
  • تصویر فیش واریزی 3 هزار تومان به حساب خزانه کشور
  • گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
  • تاییدیه گذراندن دوره آموزشی
  • گواهی سازمان امور مالیاتی مبنی بر پرداخت بدهی
  • اختصاص کد شناسه ده رقمی
  • اختصاص برچسب صنفی مطابق با کد ده شناسه ده رقمی
  • کارت پایان خدمت یا گواهی معافیت دائم و یا دفترچه اعزام به خدمت برای آقایان

هزینه دریافت مجوز کسب مشاور املاک

برای دریافت مجوز کسب مشاور املاک، هزینه‌هایی نیز باید اختصاص یابد که شامل موارد زیر می‌باشد:

  • هزینه صدور پروانه
  • هزینه کلاس‌های آموزشی
  • هزینه صدور کارت اصناف
  • هزینه حق عضویت سالانه در اتحادیه مشاورین املاک
  • هزینه ورودی در سال اول

ضمنا مقدار این هزینه ها در هر سال و متناسب با شهر مورد نظر می‌تواند متفاوت باشد که در مقاله تاسیس مشاور املاک به بررسی آن ها پرداخته ایم.

مکان مورد نیاز برای مشاور املاک

یکی از شرایطی که متقاضیان دریافت پروانه کسب می‌بایست داشته باشند، داشتن مکان مناسب با کاربری تجاری یا دفتری است. دفتر مشاور املاک باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد مانند:

  • در مکانی واقع شده باشد که دفتر املاک دیگری نباشد.
  • داشتن نور طبیعی یا استفاده از نور مصنوعی
  • داشتن حداقل 12 متر مساحت
  • داشتن اتاقی مجزا برای برگزاری جلسات

همچنین برای دفتر مشاوره نیز باید تجهیزات اولیه‌ای مانند تلفن ثابت، کامپیوتر، میز و صندلی و سیستم سرمایشی و گرمایشی داشته باشد. اگر در ابتدای راه مشاوره املاک هستید، بهتر است در ابتدا از خرید وسایل گرانقیمت خودداری کنید.

نکاتی برای مشاورین املاک تازه کار

آموزش مشاور املاک قبل از ورود به این حرفه، تا حد زیادی می‌تواند در موفقیت افراد تازه کار موثر باشد. با این وجود موارد خاصی نیز برای این دسته از افراد وجود دارد که بهتر است مدنظر داشته باشند. مانند:

مدیریت زمان

در سال‌های اولیه کار باید زمان خود را به بهترین نحو مدیریت کنید. حداقل دو سال ابتدایی را باید حدود 40 ساعت در هفته کار کرده تا در این بازار شناخته شوید.

همکاری با دیگر دفاتر املاک

هرچند همکاری با دیگر دفاتر املاک در آغاز می‌تواند بسیار کمک کننده باشد، اما بهتر است که این کار را موقتی انجام داده و سعی بر داشتن یک مکان مجزا و اختصاصی برای خود داشته باشید که بتوانید فایل‌های اختصاصی را کار کنید.

داشتن حمایت مالی و ناامید نشدن

مطمئنا در آغاز کار درآمد قابل توجهی نخواهید داشت. به همین جهت بهتر است که حداقل برای 6 ماه اولیه، حمایت مالی داشته باشید تا بتوانید صورتحساب‌های خود را پرداخت کنید. همچنین نباید از عدم درآمد زیاد در ابتدای راه ناامید شد.

نوشتن اهداف و داشتن انضباط مالی

باید در ابتدا اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را نوشته و سعی کنید به آن پایبند باشید. همچنین داشتن انضباط مالی و مدیریت بودجه نیز کمک زیادی در موفقیت می‌کند.

هرگز متوقف نشوید!

بازار رقابت در شغل مشاور املاک بسیار داغ است، اگر می‌خواهید موفق شوید هرگز نباید متوقف شوید. مهارت‌های جدید بیاموزید، مدام مطالعه کنید و سعی کنید که حضور فعالی در شبکه‌های مجازی داشته باشید.

جمع بندی

آموزش مشاور املاک مسئله‌ای مهم در هنگام ورود به این حرفه است. این شغل امروزه تفاوت‌های زیادی با شیوه سنتی خود داشته و مهارت‌های و دانش‌های زیادی لازم دارد تا بتوان به عنوان یک فرد موفق در این بازار ظاهر شد. آموزش‌هایی که مشاورین املاک باید ببینند شامل موارد مختلفی می‌شود. هر چه فرد در این موارد حرفه‌ای‌تری باشد، موفقیت و در نهایت درآمدش نیز بیشتر خواهد بود.

سوالات متداول

آیا برای دریافت مجوز مشاور املاک باید مدرک خاصی داشت؟

خیر. برای کسب مجوز نیاز به دریافت مدرک خاصی نیست، اما همه متقاضیان باید حداقل دارای مدرک دیپلم باشند.

آیا زنان نیز می توانند مجوز مشاور املاک را دریافت کنند؟

بله. در سال‌های اخیر این امکان برای زنان نیز فراهم شده تا وارد بازار املاک شوند. منتهی هنگام دریافت پروانه کسب، باید یک نفر آقا را به عنوان مباشر خود معرفی کنند که کارهای نشان دادن املاک را انجام می‌دهد.

آیا گذراندن دوره های آموزش مشاور املاک برای کسب درآمد لازم است؟

بله. در حال حاضر دریافت پروانه کسب مشاور املاک، نیازمند داشتن گواهینامه پایان دوره آموزش مشاور املاک مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

خبرنامه ایمیلی

برای اطلاع از آخرین اخبار ایمیل خود را وارد کنید.

0
    0
    سبد خرید
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه