بررسی جامع معایب شغل مشاور املاک به همراه راهکاری رهایی از آن

معایب شغل مشاور املاک

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که مشاورین املاک راحت‌ترین کار جهان را دارند. پشت یک میز می‌نشینند، هر وقت دلشان بخواهد می‌آیند و می‌روند و نهایتاً برای معرفی یک واحد مسکونی یا تجاری و نوشتن یک قولنامه هزینه هنگفتی از طرفین دریافت می‌کنند. آیا واقعاً این‌گونه است؟ قطعاً هر شغلی معایب و مزایای خود را دارد؛ اما در این مطلب قصد داریم به بررسی معایب شغل مشاور املاک بپردازیم تا متوجه شویم که آیا این دیدگاه درست است یا نه. لطفاً تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

تصور اشتباه در مورد شغل مشاور املاک و بررسی معایب آن

تصور عموم مردم مبنی بر آسان بودن کار مشاور املاک، باعث شده که در سطح شهرهای مختلف کشورمان، شاهد رشد عجیب‌ و غریب مشاورین املاک باشیم. بسیاری فکر می‌کنند همه افراد می‌توانند در این شغل مشغول به کار شوند؛ اما این‌گونه نیست. فردی که برای تأسیس دفتر املاک اقدام می‌کند، باید اطلاعات کافی در مورد قوانین و مقررات مربوطه داشته باشد.

درصورتی‌که افراد بدون آگاهی وارد این شغل شوند، نه‌تنها به خود، بلکه به طرفین هر معامله‌ای می‌توانند خسارت جبران‌ناپذیری وارد کنند. پس اگر قصد ورود به این حوزه را دارید حتماً باید دانش کافی را کسب کنید و یکی از قدم های مهم در این راستا گذراندن آموزش مشاور املاک است. البته کسب دانش کافی زمان‌بر خواهد بود. فارغ از مشکل عدم آگاهی، در ادامه به بررسی معایب شغل مشاور املاک می‌پردازیم. شاید مواردی که ذکر خواهد شد، عده‌ای را از کار در این حوزه دلسرد کند؛ اما بهتر است به این معایب به شکل یک چالش نگاه کرده و به آن‌ها غلبه کنید.

نیاز به سرمایه اولیه

برای ورود به حوزه املاک، نیاز به مقداری سرمایه اولیه دارید. اجاره دفتر کار، طراحی دکوراسیون دفتر، خرید وسایل موردنیاز همانند میز و صندلی، کامپیوتر و موارد موردنیاز، برخی هزینه‌های جاری مانند اینترنت، آب و برق و موارد مشابه، همگی نیاز به بودجه دارند.

البته اگر دانش کافی در رابطه با حوزه ملک، نحوه مذاکره و برقراری ارتباط با مشتری را ندارید، در این موارد نیز باید آموزش ببینید. بنابراین هزینه این کلاس‌ها را نیز باید محاسبه کنید. در هر حال با درنظرگرفتن موارد مطرح شده، براساس شرایط شهر خود و منطقه‌ای که قصد تاسیس دفتر املاک در آنجا را دارید، می‌توانید برآوردی از سرمایه اولیه داشته باشید.

نداشتن درآمد ثابت

با توجه به وضعیت کنونی کشور در حوزه اقتصاد، بسیاری از افراد به دنبال کسب درآمد ثابت هستند تا خیالشان از بابت تأمین حداقل‌های زندگی آسوده باشد. یکی از مشکلات شغل مشاور املاک هم دقیقاً همین است. وضعیت درآمد مشاور املاک به پارامترهای بسیار زیادی بستگی دارد. ممکن است رکود بازار، محدودیت‌های فصلی، سیاست‌های اتخاذشده توسط دولت یا هر عامل دیگری باعث شود که در طول یک ماه هیچ قراردادی بین دو طرف منعقد نکنید؛ بنابراین هیچ درآمدی هم نخواهید داشت.

البته گفتنی است که این وضع همیشگی نیست. گاهی اوقات وضعیت مسکن روبه‌رشد بوده و ممکن است در طول یک ماه بتوانید به‌اندازه چند ماه درآمد کسب کنید. برای اینکه بتوانید از طریق شغل مشاوره املاک زندگی خود را به‌خوبی بچرخانید، دو مورد را حتماً باید در نظر بگیرید. اول اینکه در این حوزه فعالیت زیادی داشته باشید. دوم اینکه بتوانید درآمد کسب‌شده را برای مدت طولانی مدیریت کنید. اگر توانایی مدیریت املاک به صورت صحیح را داشته باشید، به یکی از معایب شغل مشاور املاک غلبه کرده‌اید.

شغلی پردردسر

همان‌طور که اشاره شد، برای کار در این حوزه فرد باید دانش کافی داشته باشد و با قوانین مشاور املاک هم به طور کامل آشنا باشد؛ اما صرفاً داشتن دانش کافی پاسخگو نخواهد بود. شما باید توانایی برقراری ارتباط صحیح با تمام اقشار جامعه را داشته باشید. درصورتی‌که نتوانید با افراد به‌خوبی ارتباط برقرار کنید یا به خاطر نداشتن دانش کافی هنگام تنظیم مبایعه‌نامه برای طرفین قرارداد مشکلاتی را به وجود آورید، قطعاً باعث نارضایتی مشتری‌ خواهید شد.

قطعاً بروز نارضایتی در مشتری به‌شدت دردسرساز خواهد بود و این یکی از مشکلات شغل مشاور املاک است؛ پس علاوه بر کسب دانش کافی، لازم است شیوه ارتباط برقرار کردن با افراد را به‌خوبی بیاموزید. ضمناً، هنگامی ‌که مسئله‌ای پیش می‌آید که خوشایند شما نیست، کاملاً بر رفتار خود مسلط باشید تا دچار دردسر نشوید.

رقابت بسیار بالا

یکی دیگر از معایب شغل مشاور املاک رقابت بسیار بالایی است که در این شغل وجود دارد. برای پی بردن به میزان رقابت کافی است در یکی از خیابان‌های شهر خودتان، تعداد املاکی‌ها را بشمارید. اگر از رقابت کردن خوشتان نمی‌آید و روحیه رقابتی ندارید بهتر است به این شغل وارد نشوید.

امروزه وسایل ارتباط‌جمعی مانند شبکه‌های اجتماعی بسیار گسترده هستند. شاید بتوان استفاده از این امکانات را کم‌دردسرترین راه برای غلبه بر مشکلات شغل مشاور املاک و پیروزی بر رقبا با استفاده از روش های بازاریابی املاک دانست. به‌هرحال سعی کنید روحیه خود را حفظ کرده و با استفاده از امکانات روز وارد رقابتی سالم شوید.

مسئولیت‌پذیری داشته باشید

یکی از آفت‌های شغل مشاور املاک، عدم مسئولیت‌پذیری کسانی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند. بسیاری از فعالان حوزه املاک همانند یک کانال تلگرامی صرفاً موارد مختلف را به مشتریان معرفی می‌کنند و نهایتاً همانند یک کامپیوتر قراردادی را تنظیم کرده و کمیسیون خود را دریافت می‌کنند. شغل مشاور املاک کاری فراتر از این است.

شما در قبال قراردادی که تنظیم می‌کنید، مواردی که معرفی می‌کنید و اختلافاتی که بین دو طرف معامله به وجود می‌آید تا حدی که قانون مشخص کرده، مسئول هستید. گاهی اختلاف بین طرفین راه‌حلی بسیار ساده دارد که فقط مشاور املاک با دانش بالا و روابط اجتماعی خوب می‌تواند آن را حل‌ کند.

در بسیاری از موارد عدم دخالت مشاور املاک باعث تشدید اختلافات، فسخ قرارداد، شکایت طرفین، هدر رفتن وقت و هزینه‌ می‌شود. درحالی‌که در چنین مواردی حضور مشاور املاک هم می‌تواند به حل‌وفصل ماجرا و جلوگیری از فسخ قرارداد کمک کند، هم می‌تواند اعتبار و آبروی بیشتری را به افراد فعال در این حوزه به ارمغان بیاورد. در این شغل، مسئولیت‌پذیری برابر با کسب اعتبار و آبرو و غلبه بر یکی دیگر از معایب شغل مشاور املاک است.

ساعت کاری نامعلوم

یکی از معایب شغل مشاور املاک، ساعت کاری نامعلوم است. ممکن است در روز تعطیل یا در ساعت و روزی نامعین مجبور شوید سرکار بیایید. بسیاری از افراد که از دور به این مسئله نگاه می‌کنند این مسئله را به‌عنوان ساعت کاری منعطف می‌دانند و شاید آن را به‌عنوان یک مزیت در نظر بگیرند. متأسفانه در بسیاری از کارها تا وارد میدان نشوید و از بیرون گود نظاره‌گر باشید، ممکن است معایب کار را به نوعی مزیت آن بدانید.

در واقع در این شغل ساعت کاری شما توسط مشتریانتان معین می‌شود. به‌عنوان‌مثال ممکن است یکی از مشتریان برای عقد قرارداد فقط در روز جمعه فرصت داشته باشد. در چنین مواردی لازم است برای اینکه بتوانید درآمدی کسب کنید و مشتریانتان را راضی نگه ‌دارید، حتماً به خواسته آن‌ها تن بدهید. اگر این مسئله برای شما آزاردهنده است، لطفاً از ورود به این شغل صرف‌نظر کنید.

استرس بالا در کار

یکی از معایب شغل مشاور املاک، استرس بالای آن است. اگر در یک روز ده نفر به‌عنوان مشتری به شما مراجعه کنند، در آن روز شما با ده سلیقه و خواسته متفاوت روبرو هستید و باید بتوانید به همه آن‌ها پاسخ بدهید. هنگام انجام یک معامله، هم فروشنده و هم خریدار خواسته‌هایی دارند و طبیعتاً هرکدام دوست دارند که به آنچه هدفشان هست برسند. اولین نفری هم که هر دو طرف از او انتظار فراوانی دارند، مشاور املاک است.

فارغ از این موارد گاهی در جریان یک معامله مشکلاتی پیش می‌آید که شما به‌عنوان یک مشاور و فرد آگاه از قانون، باید آن را رفع‌ورجوع کنید. همه این موارد باعث می‌شوند که میزان استرس شما افزایش یابد. البته با گذشت زمان و کسب تجربه، متوجه مسائل زیادی خواهید شد. تجربه به شما این قدرت را می‌دهد که مشکلات را پیش‌بینی کرده و از بروز آن‌ها جلوگیری کنید. متوجه خواهید شد که چه زمانی بهتر است با چه کسی وارد معامله بشوید. از چه کسانی باید دوری ‌کنید و به چه کسانی ارزش دهید. همه این موارد به زمان نیاز دارند. گذر زمان و کسب تجربه می‌تواند از میزان استرس شما بکاهد.

احتمال کلاهبرداری توسط افراد سودجو

از قدیم‌الایام حوزه املاک یکی از حوزه‌های پول‌ساز است؛ به همین دلیل افراد زیادی با طمع و حرص زیاد وارد معامله می‌شوند. با در نظر گرفتن این موضوع حتماً باید در هر معامله هوشیارانه عمل کنید. به خصوص زمانی که قصد مشارکت دارید. این مسئله آن‌قدر مهم است که نادیده گرفتن آن می‌تواند شما را تا مرز نابودی اقتصادی بکشاند. جعل اسناد، ارائه اطلاعات نادرست در رابطه با ملک مورد معامله، سوء استفاده از اعتماد شما، پیش‌فروش‌های غیرقانونی، استفاده از چک‌های بلامحل یا روش‌های پرداخت غیرمرسوم، دام‌هایی هستند که ممکن گرفتار آن‌ها شوید.

عدم رضایت مشتریان

یکی از معایب شغل مشاور املاک که شاید بسیاری از فعالان این عرصه به آن دچار شده باشند، نارضایتی مشتریان است. چه فروشنده، چه خریدار و چه شرکای شما، همگی دوست دارند شرایط معامله مطابق با خواسته آن‌ها پیش برود. وضعیت اقتصادی، حرص و طمع، خودخواهی یا هر چیزی که عامل این خواسته باشد، بیشتر از هر کسی شما را درگیر خود خواهد کرد.

عدم رضایت مشتری سم مهلکی برای یک مشاور املاک است. با این تفاسیر به احتمال زیاد سؤالی که برای شما پیش می‌آید، این است که چگونه می‌توان به این مشکل دچار نشد؟ پادزهر این سم کشنده سواد و تجربه شما و استفاده از جملات کلیدی مشاور املاک است. اگر در رابطه با نحوه برخورد با مشتری، نحوه جلب رضایت او و قوانین ملکی اطلاعات کافی داشته باشید، می‌توانید با تکیه بر دانسته‌های خود رگ خواب مشتریان خود را پیدا کنید.

جمع‌ بندی

در این مطلب به بررسی برخی از معایب شغل مشاور املاک پرداختیم. نداشتن درآمد ثابت، دردسرهای زیاد، رقابت بالا، عدم مسئولیت‌پذیری و ساعت کاری نامعلوم مواردی هستند که در این مطلب ذکر شدند. به‌طورکلی اگر می‌خواهید وارد این حوزه شوید، حتماً باید کسب دانش کافی، توانایی برقراری ارتباط با تمام افراد جامعه، تقویت مهارت صبر کردن و تحمل‌پذیری، برنامه‌ریزی مناسب و وقت گذاشتن برای مشتریان را سرلوحه کار خود قرار دهید.

سؤالات متداول

چگونه می‌توان بر مشکل ساعت کاری نامعلوم غلبه کرد؟

یکی از معایب شغل مشاور املاک، ساعات کاری نامنظم است و غلبه کامل بر این مشکل امکان‌پذیر نیست؛ اما راهکارهایی وجود دارند که می‌توانند زندگی شما را منظم‌تر کنند. این راهکار هم مربوط به فضای مجازی می‌شود. هرقدر ارتباطات شما از حالت فیزیکی خارج شده و به سمت ارتباطات آنلاین برود، اوقات فراغت بیشتری می‌توانید برای خود داشته باشید.

با توجه به اینکه نوسانات بازار مسکن در کشور ما شدید است، آیا راهی برای افزایش ضمانت کسب درآمد وجود دارد؟

این مسئله بستگی به میزان دانش شما دارد. هرقدر دانش بیشتری در رابطه با حوزه املاک داشته باشید، خدمات متنوع‌تری می‌توانید ارائه کرده و به‌واسطه این خدمات، درآمد بیشتری کسب کنید. یکی از خدمات شما می‌تواند مشاوره مالی و حقوقی در زمینه ملک باشد.

تا چه اندازه می‌توان سرمایه اولیه لازم برای شغل مشاور املاک را کاهش داد؟

این مسئله بستگی به توانایی‌ها و طرز فکر شما دارد. با این حال هرقدر هم که بخواهید هزینه کمی داشته باشید، لازم است مبلغی را به‌عنوان سرمایه اولیه در نظر بگیرید. نیاز به سرمایه یکی از مشکلات شغل مشاور املاک است و افراد زیادی به همین خاطر نمی‌توانند وارد این حوزه شوند.

با توجه به معایب ذکرشده، آیا شغل مشاور املاک شغلی مناسب برای همه افراد است؟

خیر، با در نظر گرفتن معایب شغل مشاور املاک، این کار برای همه افراد مناسب نیست. مشاور املاک برای افرادی مناسب است که از چالش‌ها استقبال می‌کنند، مهارت‌های مذاکره و بازاریابی قوی دارند و صبور و باحوصله هستند. فردی که این ویژگی‌ها را نداشته باشد، قطعاً در این شغل شکست خواهد خورد.

آیا مشاغل دیگری مشابه شغل مشاور املاک وجود دارند که افراد در آن حیطه وارد شوند؟

بله. کارشناس ارزیابی ملک که در آن فرد ارزش املاک را تعیین می‌کند، مدیر املاک که بر مجموعه‌ای از املاک نظارت می‌کند و مشاور حقوقی املاک که به مشتریان در مورد مسائل حقوقی مربوط به املاک و مستغلات مشاوره می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

خبرنامه ایمیلی

برای اطلاع از آخرین اخبار ایمیل خود را وارد کنید.

0
    0
    سبد خرید
    سبد خرید شما خالی استبازگشت به فروشگاه